Az ógörög vázákon a “nevek” mindenki számára láthatók, de csak a szkíta népek tudják olvasni ezen szkitálék rejtett üzenetét! A név magáért beszél! A tudósok előtt még is rejtve maradt immár két és fél ezer éve.! Erre a korinthoszi kis csészére, mely most Párizsban látható, (Louvre MNC 332), a következő “neveket” írta készítője a bokszoló jelenethez:
ϜΙΟΚΕ ΠΥΚΤΑ ΦΕΥΓΕ, és olvasata: VÍ'Ó Ki E'-BUKTA FÉ' VéGE
> Víjó (vívó) ki elbukta fél vége. (The fighter, who lost it, fears his end.)TARTALOM Édes anyanyelvünk Kréta képírása magyar! Kép- és rovásírás 'Tengeri' népek? Etruszk=magyar Egyéb gondolatok LINEAR A ANGOL NYELVŰ HONLAPOM
   
 

Cikkek kigyűjtött hozzászólásai


Az oldal a honlap cikkeinek kigyűjtött hozzászólásait tartalmazza, időben visszafelé haladó sorrendben. A hozzászólás cikke a címre kattintva érhető el.
 
    

   
 
HozzászólóCím: Magyar UFO avagy a gyökrendszer szerepe a szavak értelmezésében    
SziklaVitez

Dátum
2022.05.15. 18:16

20.

hozzászólás


Megszépíti a napom, ha ilyen honlapra bukkanok. Végigolvasom.

Köszönöm.
HozzászólóCím: A Szent Korona feliratos képei magyarul beszélnek    
jokko Vendégként

Dátum
2019.09.30. 10:25

18.

hozzászólás


Érdekes elképzelés. A három cserélt képpel kapcsolatbna azért valamit megjegyeznék:

Azok a képek, mind technikai, mind művész színvonalukat tekintve olyan mértékben különböznek a többi képtől, mintha mondjuk egy festőművész, teszem azt Munkácsy, készítene 16 festményt és közé kevernék a WC-s néni három képét...

Szóval nem tudom, ki milyen üzenetet rakott rá, de hogy minden volt csak mester nem, az szinte biztos. A Szent Korona elülső képét eltávolították, Szent Bertalan képét, valószínűleg eredetileg oda akarták rakni Dukászt. Hogy ez ne legyen feltűnő, a Szent Korona elülső pártáját ráhajtották a képre.
HozzászólóCím: Előkerült a minoszi labirintus kulcsa!    
mikibá Vendégként

Dátum
2018.06.02. 21:09

28.

hozzászólás


szeintem ez a cikk nagyon jó és nagyon remek példája annak, hogy ideje lenne tisztázni a magyarom gelyét a világban, Üdv és köszönet a szerzőnek
HozzászólóCím: Rennes-le-Château rejtélye magyar kulcsokkal    
hun77 Vendégként

Dátum
2016.03.26. 18:10

18.

hozzászólás


az a Henry Lincoln elmondja a videoban [a jutubon megvan] hogy a varak pentagramba vannak epitve sstb

--

ezekhez mit szol Mihaly ur?

http://szkitia.ingyenblog.hu/kitalalt-kozepkor-vilagkor.blog
HozzászólóCím: Írás az Írásról    
csan Vendégként

Dátum
2015.12.15. 20:58

15.

hozzászólás


Kedves Mihály,

Nagyon élveztem minden sorát! Köszönöm!
HozzászólóCím: A tengeri népek valójában egyetlen nép Európa szívéből!    
Alek Sandro

Dátum
2015.03.09. 18:38

14.

hozzászólás


A Homo Sapiens Sapiens először - megszólalt. Csak jóval később rögzítette üzeneteit képírásjelekbe! Ezért a hangok rendszertanát kell tanulmányozni s ez majd elvezet az írások megfejtéséhez.. Fordítottan zsákutcába jutunk. Ez az alapelvem. Hagyjuk, hogy megtaláljanak - a hangok!  AkS'  
HozzászólóCím: A tengeri népek valójában egyetlen nép Európa szívéből!    
Torok Csaba

Dátum
2012.12.16. 19:52

13.

hozzászólás


Melyen Tisztelt Mellar Batyam,

elnezest kerek a rovid es gyors jegyzetemert,
de az a csodalat s elismeres jele
az On eles logikaja s mindenek elott eredeti meglatasai elott.
A negy-negy madarfajta es vizi jarmu, s a szall es szallit
igek kapcsolata mind benne vannak a cikkeben.
Az angol osszefuggesek kihagyasaval semmi cel nem vezetett,
egyszeruen orultem, hogy meglattatta velem anyanyelvem
tiz szava kozotti osszefuggeseket. Igy visszagondolva,
valami hasonlo ereztem, mint amikor Varga Csabatol
olvastam a tér, türem, ... teremtő ... mélyben rejlo kapcsolatarol.

Kerem, folytassa munkajat s varom ujabb irasait.
Kivanok jo egeszseget s alkotokedvet

Tisztelettel
Torok CsabaHozzászólóCím: A tengeri népek valójában egyetlen nép Európa szívéből!    
mimi

Dátum
2012.11.10. 06:17

12.

hozzászólás


A KaCSa rímel a KoCSi szavunkkal és az angol CoaCH-csal, és ha már az angolt felhoztam: DuCK ‘kacsa’, DeCK ‘hajópadló’, DoCK ‘zárt kikötő’, DiCKer ‘cserekereskedelem’.
A LáDával (LaDiK) rímel az angol LoaD ‘teher, rakomány’; LaDe ‘megrak (hajót)’; LiDo ‘fürdő, lúd-úsztató’.
A GóLYa-GuLYa-GáLYával párhuzamos a SToRK ‘gólya’, a STRoKe ‘csapás, evezőcsapás, vezérevezős’, pl. egy gályán! STRaKe ‘hajópalánk’ és a GaLLey > GaLLery ‘banda’; SHiP ‘hajó’ > SHeeP ‘birkák’, SHoP ‘bót’ <> BoaT ‘hajó’.

Miért hagyta ki Csaba ezeket az angol párhuzamokat a sémájából? Valószínűleg azért mert tudja, hogy ha a Big-Bang pillanatában elkezdte volna írni az emberi hangok összes beszédre alkalmas kombinációit és másodpercenként egy-egy lehetséges nyelvet leírt volna, akkor is még mindig kicsi az esélye annak, hogy eljutott volna mind az angol, mind a magyar ezen változataihoz, melyekben a fenti szavak ilyen hasonló formában és ilyen hasonló jelentésekkel véletlenszerűen összeáltak volna.
Hasonló dolgokat hasonló szavakkal írunk le, a szóalkotás ugyanis tudatos tevékenység. Ez a tevékenység nem valami lukszus szórakozás, hanem az emberi gondolkodás lényegéből fakad: tudásunk alapja a hasonlóságok, analógiák felismerése.
Sajnos, megértem Csabát. Neki a feladata éppen ezt a rendszert kilopni a magyar nyelvből. Nincs rendszer, nincs hasonlóság – mondják – minden szó csak véletlen, és csakis idegen felbüffentés által alakult ki és kapta értelmét. Igaza van, ha a nép meglátná, hogy képes volt önálló szóalkotásra, még igazi múltját is képes lenne megismerni, sőt önálló gondolatokra is képes lenne. No, ettől ments meg, uram! Nyilainktól örökre megszabadultatok, önálló gondolatainktól is meg akartok szabadulni! Igaz, Csaba?HozzászólóCím: Magyar UFO avagy a gyökrendszer szerepe a szavak értelmezésében    
mimi

Dátum
2012.10.29. 01:19

11.

hozzászólás


Vuperi hozzászólására kár időt vesztegetni, de mivel látom, hogy másokat zavar, utólag mégiscsak reagálok rá.
Megjegyzésének első, summás pontja látszólag teljesen kimerítette szellemi képességeit. A második mondatot már képtelen volt befejezni: a ‘nem… hanem…’ szerkezet első részére tellett csak erejéből és a megnyitott zárójelet is elKELne lezárni. Amellett mire ideért már elfeledte, hogy a „gyük vagy mi” rövidke hozzászólásának a tárgya. Gondolom, ha majd Vuperi elvtárs/nő megKEL álmából elmondja, hogy a kenyér miért is illene szerintem(!) a K_L gyökbe. Ez a sületlenség zavartságra utal, amit tetéz nála az emlékezet kihagyás, szórakozottság, a beszélő és probléma-megoldó képesség romlása... Ezek, sajna, dementiára utaló jelek.
A harmadik pont kérdései valójában félrecsúszott állítások. A gyökrendszer ellenzőinek kan-tár, szak-ajtó és társaihoz hasonló bugyuta példáit akarta utánozni. Rosszul. A majmoláshoz is kell némi szürke állomány.
A karima szó ugyanúgy képzett mint a hagy-ma, szak-ma, gyur-ma, rá-ma, stb., azzal a különbséggel, hogy a képzőt megelőzi egy kötő/töltő hang, a magyar szóképzésre jellemző módon. Nyelvünk ugyanis, nem szereti a mássalhangzó tömörülést. Az imá-nak tehát nincs nyelvtani ’státusza’ a karimában. Nem kar-ima, hanem kar-i-ma.
A korona pedig a borona, katona, babona, csatorna, stb. szavakhoz hasonlóan képzett szó és kétségtelenül a kor/kar/kör/kür gyökre épűlő szóbokor tagja, melyben talán még a kenyér is helyet kaphatna mint a köreny átvetéses változata.
A mondottak ellenére sajnálom szegény Vuperit. Kár érte, mert néhány jelzőt már megtanult használni és tudja, hogy politikailag mit korrekt támadni. Idővel talán még a magyar szóképzőket is megtanulhatta volna...
HozzászólóCím: Magyar UFO avagy a gyökrendszer szerepe a szavak értelmezésében    
FloriOn

Dátum
2012.09.24. 17:09

10.

hozzászólás


Remek írás, remek példákkal. Sajnálom, hogy "egyesek" nem tisztelik meg Önt, gondolok itt az elsőként a cikkhez szólóhoz.
Válaszolva Vuperi-nek a gyökök után elhelyezett betűket képzőnek hívják. (Nem vagyok benne biztos, de tudomásom szerint, a korona nem magyar szóbol származik, de tényleg én kérek elnézést, ha tévedek)


HozzászólóCím: A tengeri népek valójában egyetlen nép Európa szívéből!    
mimi

Dátum
2012.04.19. 14:58

9.

hozzászólás


Nem, kedves Csaba, ez nem lenne elég. Ezért 'tegyük hozzá' a trák, lüd, lüki, lemnoszi olvasatokat és a teljes minószi corpus-t. Ha még ez sem elég, akkor áttanulmányoznám a rébusz elvrõl fellelhetõ irodalmat, egyáltalán tanulmányoznám az írástudás kezdeteirõl szóló irodalmat.
Mellár M.


HozzászólóCím: A tengeri népek valójában egyetlen nép Európa szívéből!    
Torok Csaba

Dátum
2012.04.19. 10:54

8.

hozzászólás


KaCSa > KoCSi
RUCA > báRKa
LuDaK > LaDiK
GóLYa > GáLYa
S további érvként tegyük hozzá:
a madár SZÁLL a jármű SZÁLLÍt.


HozzászólóCím: Magyar UFO avagy a gyökrendszer szerepe a szavak értelmezésében    
kromek

Dátum
2011.05.23. 15:51

7.

hozzászólás


Vuperi néven fogant hozzászóláshoz szeretnék pár mondatot fűzni. Lehet, hogy kissé ragozgatom, rakosgatom a gyököket, de azért talán érthető leszek.
Ha a „kiművelt” -Vuperi- értené a magyar beszédet, akkor nem kérdőjelezné meg ezt az írást. Én nem beszélek nagyon más nyelveket, nem vagyok nyelvész sem, de ahhoz, hogy a fenti írást megértsem legfeljebb a somogyi kanász nyelvén kell beszélni. A hozzászólás rosszindulatú, leszóló jellege, ellenséges magatartásra utal. Amennyiben méltónak érzi magát arra, hogy elítélje a fenti cikket, mert rendelkezik hozzá megfelelő képzettséggel, akkor tegye meg. Részletesen fejtse ki a gondolatait. Amennyiben nem érti, mert nem az édesanyjától tanulta a magyar nyelvet, hanem a katedrához közeli valamely, indoeurópai nyelvet beszélő tanítómesterektől akkor hallgasson, és vegye tudomásul, hogy soha nem fogja elsajátítani, a magyar szó értelmét.HozzászólóCím: Magyar UFO avagy a gyökrendszer szerepe a szavak értelmezésében    
Vuperi

Dátum
2011.02.12. 13:02

6.

hozzászólás


Ezt írja a szerző:
"Ha a gyökrendszert tanítanák iskoláinkban, akkor ugyanilyen szabályosan felfelétartó lenne a diákok nyelvtan szeretete és tudása, a mai közutálat helyett. A gyökrendszer ismerete szóalkotásra ösztönözné az embereket, bátrabban, szabadabban fejeznék ki magukat. A kemény, hajlíthatatlan szabályok elvétésétől való rettegés helyett szabadon szabdalhatnánk a szavakat – élveznénk a szó-rakás tudományát."

Néhány megjegyzés:
1) Ha a gyökrendszert tanítanák, semmit se tudnának meg a diákok az emberi nyelvről, amit itt olvashatunk a magyarról, az teljesen humbug.
2) Azért humbug, mert a nyelv ismerete nem valamely szöveg szabdalgatása, és nem ilyen kimódolt szövegek létrehozása (amikro a szerző azt az egyszerű össezfüggsét sem ismeri fel, hogy a felKEL a Nap, és a megKEL a kenyér nem azért függ össze, mert a K_L gyük vagy mi ven benn, hanem mert ugyanaz a szó... Jellemző módon azt már nem emeli ki, hoyg KENYér, mert az már nem jut eszébe, hogy ez is tökéletesen illek az elmélete szerint a K_L gyökbe...
3) Egyetlen egy kérésem lenne: mondaná meg a szerző, hogy a KARima szóban mi az ima státusza? Vagy a KORona szóban az -ona micsoda???

További képzelgést! Csak egyet ne: komolyan venni ezt az egész zagyvalékot, amit itt Mellár úr összehordott.


HozzászólóCím: A magyar nyelv gyökrendszerének alapjai    
jutka

Dátum
2010.06.24. 06:19

5.

hozzászólás


Tetszett a cikk. Az irodalomban megadott cikkeket viszont nem lehet itt megnézni. Sőt, kissé "megbolondítják" a számítógépet.


HozzászólóCím: A szertő-tetői kép- és rovásfelirat olvasata    
soproni

Dátum
2010.05.06. 17:03

4.

hozzászólás


Érdekes volt olvasni megfejtésedet, gratulálok!


HozzászólóCím: Énlaka kazettáinak minószi gyökerei    
soproni

Dátum
2010.05.06. 16:57

3.

hozzászólás


Nagyon érdekes és jó! Gratulálok!


HozzászólóCím: Énlaka kazettáinak minószi gyökerei    
dengisz

Dátum
2010.04.27. 04:00

2.

hozzászólás


GEORGYIUS MUSNAI JAKAB.HozzászólóCím: A szertő-tetői kép- és rovásfelirat olvasata    
dengisz

Dátum
2010.03.13. 15:40

1.

hozzászólás


Kedves Mellár Mihály!
Örülök, hogy végre valaki foglalkozik a sztélé felirataival. Nekem is van rá egy megoldásom, bár több helyen bizonytalan vagyok, azért leírom. A jelkészlet a türk egy változata. Csak a lényegét írom le a mostani szavainkkal, de a szavak egyébként kicsit másként hangzanak, régies stítusban. Pl. : az Ojbárs a szövegben Albars-ként van írva. A húgy szó is szerepel, yygy-ként. Így hangzik:

Üstökös húgy (csillag) szeli
Segítse Kücsi elküldeni Ojbars tizedes
csíkon tűzcsóva
itt üzenek
Őrlángos küldi

A szöveg alapján a kort is behatárolhatjuk nagyjából, mert az Atilla idejében, vagy nem sokkal előtte-vagy utána az Erdélyben tartózkodó hunok hagyhatták hátra. A hegytetőn egy fényjelekkel üzenő őrhely volt. Az én verzióm szerint.
Üdv.!


 
    

A szkíta nyelv feltámad mint szkíta-hun-magyar.

(Mellár)Generálás ideje: 0 mp 
 KEZDŐLAPRA
 TÁRSOLDALAK
 VENDÉGKÖNYV

Keresés a honlapon


Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció

A szkíta nyelv feltámad mint szkíta-hun-magyar.

(Mellár)


A HONLAP BLOGJAI

Édes anyanyelvünk
Kréta képírása magyar!
Kép- és rovásírás
'Tengeri' népek?
Etruszk=magyar
Egyéb gondolatok

Az angol nyelvű honlapomon a krétai
Lineáris A
feldolgozása kétnyelvű.
Tárhelyszolgáltatónk

Unsoft.hu

Kapcsolat

Levél a webmesternek


  Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS és a betlehemi csillag
  GONDOLGOK
  FORRÁSOK
  www.kisbiro.hu: Közhírré tétetik!
  Szekeres Anna Fotó
  Mocsáry Évelőkertészet
  ENNEAGRAM önismereti rendszer
  Mlinkó István Általános Iskola, Eger
  Elektro-Tec, Gyöngyös
  Ősmagyar nyelvek
  Eurochess - ONLINE SAKKISKOLA
  Heves megyei sakkélet
  Gyöngyösi ENERGIA SC sakkegyesülete
  Meglátások
  Boricsev Oleg
  Mellár Mihály: Atlantisz - hol volt, hol nem volt
  Szekeres Sándor: Munkahelyek és a népességcsökkenés
  A gyöngyösi Ringsted utca oldala
  Évelő növények, évelő virágok
  Dionysius Exiguus latin nyelvű munkái
  UNIX-időbélyeg kiszámítása
  Szekeres Sándor: Egyszerű játékok a sakktáblán
  Szkíta Főnix
  The Scythian Phoenix
  Eurochess - ONLINE CHESS SCHOOL
  Chess Quotes
  Laws of Chess
  Chess piece names
  Sakk aranyszabályok
  PGN Specification and Implementation Guide
  PGN kódok jelentése (ENG/HUN)
  Chess Glossary
  Sakk kifejezések szótára
  Sakkfigurák nevei más nyelveken


Szekeres Sándor

Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS

és a betlehemi csillag

A könyv a múlt és a jelen sérthetetlen dogmáit kérdőjelezi meg, érzékeny pontokat érintve a társadalmi közérzeten, mind a hétköznapokra, a tudományos életre és a hit világára vonatkoztatva. Szó lesz a valódi betlehemi csillagról, a történelmi, azaz a pártus Jézusról, a valós keresztre feszítéséről és egy szörnyű végű összeesküvésről, aminek egyik következménye a téves időszámításunk és a kronológiánk sötét középkora.
Talán nem is véletlen, hogy most íródott meg a könyv. Ismét az útkeresés korában járunk. Létezésünk és hitvilágunk alapjai esnek szét, új kérdések jönnek, új válaszok kellenek.
Ezek alapjait érinti meg a könyv, új szemléletet adva az eddig érinthetetlennek gondolt tabuknak.


Te vagy itt a(z)
56361
látogató!
Ma  27,
ebben a hónapban
2157 látogató volt.
Jelenleg
2 regisztrált tag
és 1 vendég olvas minket.

Üdvözlöm oldalamon!

Oldalt eddig 56361 alkalommal keresték fel.

Regisztrált felhasználók száma:7
Látogatók összesen 1856 alkalommal szóltak a fórum 1 témájához és a honlap cikkeihez.

Legutóbbi 5 felhasználónk:
aurigas
decoder
aries
zitabiro
SziklaVitez